Starters International Business (SIB)

“Wilt u weten wat uw kansen en mogelijkheden in het buitenland zijn?”

Export biedt nieuwe kansen voor uw bedrijf. Het kan leiden tot meer omzet en hét antwoord zijn op de toegenomen concurrentie op de binnenlandse markt. Door export kunt u uw risico’s beter spreiden. Maar hoe pakt u dat goed aan? Wat is uw kracht? Welke markten bieden kansen? Met Starters International Business komt u tot een duidelijk stappenplan waarmee u direct aan de slag kunt.

Kosteloos coachingstraject SIB

Starters International Business is een initiatief van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Deze rvo subsidie bestaat uit een coachingstraject t.w.v. €2.400 dat in drie stappen naar een internationale aanpak, naar een export plan, leidt.

CBO is één van de geaccrediteerde adviesorganisaties die dit traject gesubsidieerd en dus kosteloos voor u mag uitvoeren.

Starters International Business SIB RVO subsidie

Hoe werkt het?

In 3 tot 4 adviesgesprekken binnen een periode van maximaal 4 maanden onderzoeken we de mogelijkheden en risico’s in het buitenland en werken we samen naar een concreet actieplan toe. In dit plan worden kansrijke landen, doelgroepen, handelspartners, relevant aanbod en acties gedefinieerd en vastgelegd. De gesprekken vinden plaats op uw kantoor of bedrijf.

Tientallen ondernemers hebben de afgelopen jaren gebruik gemaakt van dit coachingstraject in sectoren als e-commerce, internationale handel, agrifood, zakelijke dienstverlening, ICT, energie, water en de creatieve sector (mode en design).

Voor wie is de regeling van de RVO subsidie bedoeld?

Starters International Business is voor MKB-ondernemers:

  • Die geen of weinig ervaring hebben met zakendoen op buitenlandse markten;
  • Die export vast willen inbedden in hun onderneming;
  • Die bereid zijn tijd en geld te investeren.

De kosten voor de adviesgesprekken gedurende het traject voldoet u met een voucher voor individuele coaching. CBO werkt in de uitvoering van SIB nauw samen met RVO.nl

Ook benieuwd naar uw exportmogelijkheden? Naar úw export plan?

Vul dan het onderstaande formulier in voor een vrijblijvend export-consult met Christa Pieffers.

Na dit gratis adviesgesprek van ca. 20 minuten:

Heeft u helder in beeld wat uw kansen zijn om uw product of dienst te exporteren, en weet u of u in aanmerking komt voor de subsidies van Starters International Business van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.