Partnermanagement

U wilt uw product of dienst in het buitenland laten verkopen en zoekt hiervoor partners of distributeurs. Creating Business Opportunities ondersteunt u in deze zoektocht, bijvoorbeeld door het uitvoeren van een partnerscan en partnermanagement. Een partnerscan is een optimale manier om partners en distributeurs te vinden die matchen met uw onderneming en waarmee u effectief kunt samenwerken.

Dit is een bruikbaar handvat als u bijvoorbeeld een partnerkanaal in het buitenland wilt opzetten. CBO voert graag deze partnerscan voor u uit. We brengen daarmee in kaart welke partners bij uw onderneming passen en waar u ze kunt vinden.

Praktijkvoorbeeld Partnermanagement

CBO schreef onder meer het ‘go-to-market plan’ voor een nieuw e-learningproduct dat de betreffende producent in de markt wilde zetten. Hierbij deden we onderzoek naar interessante doelgroepen, hoe het product in de markt te zetten en peilden de mogelijkheden voor een optimale samenwerking met de leverancier.
De centrale vraag daarbij: In hoeverre matchen beide bedrijven, zijn zij aanvullend op elkaar? Daartoe voerde CBO een uitgebreide partnerscan uit.

partnermanagement