Exportondersteuning

Internationaal ondernemen is veelzijdig en complex. Een goed uitgewerkt exportplan geeft structuur aan uw ideeën. CBO onderzoekt de mogelijkheden en biedt de benodigde exportondersteuning.

Waar vindt u de belangrijkste markten voor uw product? In welk land gaat u starten? Hoe ziet die markt eruit, wat zijn uw concurrenten? Hoe kunt u het best de markt gaan bewerken?

Door deze vragen te beantwoorden en de mogelijkheden inzichtelijk te maken krijgt u een duidelijk beeld van de haalbaarheid van uw plannen. Christa Pieffers is Qualified Export Manager® en staat ingeschreven in het QE-register. Vanuit deze achtergrond kan ik u optimaal begeleiden bij (bijvoorbeeld) het schrijven van uw exportplan.

Subsidiemogelijkheden internationale expansie

Er zijn diverse subsidieregelingen voor Nederlandse MKB’ers die willen exporteren, internationaal willen uitbreiden of een joint-venture willen aangaan. Een van deze regelingen is de Starters International Business regeling, waarmee u geheel kosteloos kunt onderzoeken wat uw kansen en mogelijkheden in het buitenland zijn. CBO is uitvoerder van deze regeling. Zie voor meer informatie: Starters International Business. Creating Business Opportunities informeert en adviseert u graag over de voorwaarden en mogelijkheden voor uw bedrijf.

Praktijkvoorbeeld Exportondersteuning

CBO stelde een exportplan op voor de Scandinavische markt en deed aanbevelingen.

Doel: Onderzoek naar de mogelijkheden voor verkoop, distributie en ondersteuning van een Learning Content Management Systeem in Scandinaviё. Daartoe bracht CBO de markt in Finland, Noorwegen, Zweden en Denemarken in kaart.

 

Ook benieuwd naar uw exportmogelijkheden?

Vul dan het onderstaande formulier in voor een vrijblijvend export-consult met Christa Pieffers.

Na dit gratis adviesgesprek van ca. 20 minuten:

Heeft u helder in beeld wat uw kansen zijn om uw product of dienst te exporteren,
en weet u of u in aanmerking komt voor de subsidies van Starters International Business van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.